Kasvatus

Gerbiilikasvatukseni tavoitteet:

- Tavoitteena kasvattaa terveitä, hyväluonteisia ja mahdollisimman rotumääritelmän mukaisia gerbiileitä.
- Kasvatukseni pääväri on burmese. Myös muita värejä syntyy, kuten blackiä ja smokea. Joskus myös siamesea, dovea ja PEW:iä.


Kasvatukseni päävärin rotumääritelmä:


Burmese (aa cbcb)
Turkin perusvärin tulee olla malvanruskea ilman värirantuja tai vaaleita läikkiä. Perusvärin tulee olla selästä tummempi ja vaalentua vatsaa kohden. Hännän, kuonon, korvien ja jalkojen tulee olla kauttaaltaan varjostuneet tummalla seepianruskealla niin lähellä mustaa kuin mahdollista. Varjostusvärin tulee ulottua jaloissa ensimmäiseen niveleen asti. Varjostusvärin tulee levitä kuonosta kasvoille, vaaleammat silmärenkaat sekoittuvat varjostukseen. Korvien tulee olla selvästi varjostuneet. Varjostusvärin tulee erottua selvästi perusväristä. Kynsien ja viiksien värin tulee sopia varjostusväriin. Silmät mustat.

(Lähde: Suomen Gerbiiliyhdistys ry. Rotumääritelmä)


Yleistä: 

- Palautetta kasvatustyölleni haen näyttelyistä virallisilta tuomareilta sekä mahdollisuuksien mukaan myös perheiltä, joille minulta menee gerbiileitä.
- Olen suorittanut SGY:n Gerbiilikasvattajakurssi 1:n teoriakokeen ja käytännön kokeen.
- Olen allekirjoittanut Kasvattajasitoumuksen gerbiilin kasvattajille.
- Olen tehnyt Aluehallintovirastoon ilmoituksen eläinten pidosta.


Poikuesuunnitelmia talvelle 2017-2018 (suunnitelmien onnistuminen riippuu monista asioista, kuten onnistuvatko astutukset astutusmenetelmällä, tiinehtyvätkö naaraat jne.)


Jakarandan Da Capo (burmese, uros) - La Isla Bonita (black, naaras)