Kasvatus

Gerbiilikasvatukseni tavoitteet:

- Tavoitteena kasvattaa terveitä, hyväluonteisia ja mahdollisimman rotumääritelmän mukaisia gerbiileitä.
- Kasvatusväreinä black ja burmese. Myös muita värejä syntyy, kuten smokea, siamesea, dovea ja PEW:iä.
- Kasvatukseni ensisijainen tavoite on kasvattaa itselleni jalostuseläimiä, joita käytän myös näyttelyissä. Ja tietenkin gerbiilit ovat perheessämme myös lemmikkeinä.
- Toisinaan myyntävänä voi olla gerbiililauma lemmikkikotiin. Gerbiileiden kasvattaminen myyntiin ei ole kuitenkaan kasvatustystyöni varsinainen tavoite. Tästä johtuen voi olla välillä aikoja, ettei myynnissä ole yhtään gerbiiliä. Myynnissä olevista laumoista tiedotan kohdassa; Myynnissä.


Kasvatusvärieni rotumääritelmä:

Black (aa)
Värin tulee olla tasainen sysimusta ihoon saakka. Korvien tulee olla peittyneet lyhyeen, hienoon mustaan karvaan. Viiksien ja kynsien tulee olla sysimustat. Silmät mustat.

Burmese (aa cbcb)
Turkin perusvärin tulee olla malvanruskea ilman värirantuja tai vaaleita läikkiä. Perusvärin tulee olla selästä tummempi ja vaalentua vatsaa kohden. Hännän, kuonon, korvien ja jalkojen tulee olla kauttaaltaan varjostuneet tummalla seepianruskealla niin lähellä mustaa kuin mahdollista. Varjostusvärin tulee ulottua jaloissa ensimmäiseen niveleen asti. Varjostusvärin tulee levitä kuonosta kasvoille, vaaleammat silmärenkaat sekoittuvat varjostukseen. Korvien tulee olla selvästi varjostuneet. Varjostusvärin tulee erottua selvästi perusväristä. Kynsien ja viiksien värin tulee sopia varjostusväriin. Silmät mustat.

(Lähde: Suomen Gerbiiliyhdistys ry. Rotumääritelmä)

Yleistä: 

- Palautetta kasvatustyölleni haen näyttelyistä virallisilta tuomareilta sekä mahdollisuuksien mukaan myös perheiltä, joille minulta menee gerbiileitä.
- Olen suorittanut SGY:n Gerbiilikasvattajakurssi 1:n teoriakokeen ja käytännön kokeen.


Poikuesuunnitelmia vuodelle 2017


Kynsiniekkasoturin Bootsi (burmese, uros) - Jakarandan Chelsea (black, naaras). Astutus 26.7.17.

Kynsiniekkasoturin Bootsi (burmese, uros) - Jakarandan Gimmel (burmese, naaras). Asuvat yhdessä. Astumisia nähty 10.8.17.

Hui Kauhistus Valentino Mio (smoke, uros) - Beautiful Stranger (burmese, naaras). Asuvat yhdessä. Astumisia nähty 10.8.17.

Kynsiniekkasoturin Kenkä (smoke, uros) - Jakarandan Fendi (burmese, naaras). Astutus 11.8.17.


Alustavia ajatuksia mahdollisista yhdistelmiä loppukesään, syksylle ja alkutalveen (suunnitelmien onnistuminen riippuu monista asioista, kuten onnistuvatko astutukset astutusmenetelmällä, tiinehtyvätkö naaraat jne.)


Jakarandan Da Capo (burmese, uros) - La Isla Bonita (black, naaras)

Uros mietinnässä - Jakarandan Kirsikka (black, naaras)