Tietoa kasvatuksestani

Gerbiilikasvatukseni tavoitteet:

- Tavoitteena kasvattaa terveitä, hyväluonteisia ja mahdollisimman rotumääritelmän mukaisia gerbiileitä.
- Käytän kasvatuksessa ainoastaan kaikin puolin terveitä gerbiileitä, joiden luonne pitää olla kunnossa. Kasvatuksessa käyttämäni gerbiili ei saa olla aggressiivinen ihmistä eikä laumatovereitaan kohtaan, ja gerbiili pitää voida ottaa terraariosta luottavaisin mielin syliin ja kädelle, eikä se saa olla käsiteltäessä kohtuuttoman arka/stressaantuva. 
- Harrastan näyttelyissä käyntiä ja pyrin jalostustyössäni rotumääritelmän mukaisiin kauniisiin ja hyvän värisiin gerbiileihin, mutta oleellisempaa on terveys ja luonne.  
- Kasvatukseni pääväri on burmese. Myös blackiä ja smokea syntyy. Joskus muitakin värejä, kuten dovea ja PEW:iä.


Yleistä: 

- Palautetta kasvatustyölleni haen näyttelyistä virallisilta tuomareilta sekä mahdollisuuksien mukaan myös perheiltä, joille minulta menee gerbiileitä. Seuraan tarkasti meillä kotona asuvien gerbiileiden terveyttä ja luonnetta. 
- Olen suorittanut SGY:n Gerbiilikasvattajakurssi 1:n teoriakokeen ja käytännön kokeen.
- Olen allekirjoittanut Kasvattajasitoumuksen gerbiilin kasvattajille.
- Olen tehnyt Aluehallintovirastoon ilmoituksen eläinten pidosta.Kasvatukseni päävärin rotumääritelmä:

Burmese (aa cbcb)
Turkin perusvärin tulee olla malvanruskea ilman värirantuja tai vaaleita läikkiä. Perusvärin tulee olla selästä tummempi ja vaalentua vatsaa kohden. Hännän, kuonon, korvien ja jalkojen tulee olla kauttaaltaan varjostuneet tummalla seepianruskealla niin lähellä mustaa kuin mahdollista. Varjostusvärin tulee ulottua jaloissa ensimmäiseen niveleen asti. Varjostusvärin tulee levitä kuonosta kasvoille, vaaleammat silmärenkaat sekoittuvat varjostukseen. Korvien tulee olla selvästi varjostuneet. Varjostusvärin tulee erottua selvästi perusväristä. Kynsien ja viiksien värin tulee sopia varjostusväriin. Silmät mustat.

(Lähde: Suomen Gerbiiliyhdistys ry. Rotumääritelmä)Alustavia ajatuksia poikuesuunnitelmista vuodelle 2018 (suunnitelmien onnistuminen riippuu monista asioista, onnistuvatko astutukset, tiinehtyvätkö naaraat jne.)

Hui Kauhistus Valentino Mio (smoke, uros) - Jakarandan Nessebar (burmese, naaras).
Hui Kauhistus Rasmu (burmese, uros) - Jakarandan Olivia (burmese, naaras).
Kynsiniekkasoturin Mustang (smoke, uros) - Jakarandan Gimmel (burmese, naaras).
Kynsiniekkasoturin Riimu (burmese, uros) - Jakarandan Queen (smoke, naaras).