Gerbolamme

Gerbiilit asuvat meillä gerbiilihuoneessa. Lisäksi olohuoneessa on yksi terraario. Terraariomme ovat keskimäärin kokoluokkaa: 80x40x40 cm ja 100x35x40 cm. Varaterraarioista löytyy muutama pienempikin.
 
Terraarioissamme on paljon purua (poikasilla vähemmän), wc-paperia pesän pehmikkeeksi, pesämökkejä (puumökki-, kookoksen kuori- ja/tai keraaminen pesäpaikka), puutunneli, ruokakuppi ja juomapullo. Gerbiilimme saavat säännöllisesti pahvirullia, pahvilaatikoita, heinää ja oksia jyrisittäviksi sekä toisinaan kylpemistä varten saviruukun, jossa on chinchillan hiekkaa. Terraariot siivotaan noin kuukauden välein. Gerbiilihuoneessa on Electrolux EAP 150 ilmanpuhdistin säännöllisessä käytössä.

Raikkaan veden lisäksi gerbiileillämme on jatkuvasti tarjolla Rapunzelin HerkkuMix tai GerbiiliMix siemen/pellettiseosta. Lisäksi välillä tarjolla on esimerkiksi kuorittuja auringonkukan siemeniä, pähkinöitä, kuivattua ruisleipää, kurkkua, banaania, porkkanaa, salaatinlehtiä. Imettävät emot saavat myös kalkkikiveä.