torstai 10. toukokuuta 2018

Kevään mietteitä ja puuhia

Ch CV-17 Jakarandan Da Capo ja Jakarandan Queen


Tässä kevään 2018 pohdintoja ja tapahtumia gerbiilikasvatukseni ja -harrastukseni ääreltä :).

Näyttelyistä

- Olen tässä pohdiskellut tulevaisuuden näyttelyissä käyntiäni, joka todennäköisesti tulee vähenemään. Viikonlopputyöt tulevat syksyllä entisestään lisääntymään ja perheeseemme on kesällä tulossa koira. Näillä on varmasti vaikutusta näyttelyissä käyntiä vähentävästi (uskon, että alan harrastamaan koiran kanssakin jotain, kunhan hän kasvaa). Todennäköisesti tulen käymään jatkossa vain isoimmissa SGY:n gerbiilinäyttelyissä ja lähinäyttelyissä, en kaikissa mahdollisssa näyttelyissä. Lähinnä tällä on merkitystä vuoden voittaja pisteitä ajatellen, eli varmastikin jatkossa tulemme jäämään näistä mittelöistä pois. Vuoden voittaja tittelit vaatii runsasta näyttelyissä käyntiä.

- Tämän vuoden puolella olemme osallistunet kahteen näyttelyyn; Spring Winneriin Vantaalla ja kevätnäyttelyyn Ylivieskassa. Laitan jossain vaiheessa tarkemmat tulokset näyttelysivulle, mutta tässä kasvattieni parhaat palat jo:
Spring Winner: ROP3, SERT Jakarandan Q-Raketti (smoke), paras kasvattajaluokka: Jakarandan, smoke.
Ylivieska: ROP1, MVA-SERT Jakarandan Nizza (smoke), ROP4, SERT Jakarandan Gimmel (burmese), Paras kasvattajaluokka: Jakarandan, burmese.


Kasvatuksesta

- Kasvatusta on tarkoitus jatkaa ennallaan, vaikka näyttelyissä käynti väheneekin. Pääväreinä burmese ja smoke. Toiveissa saada joskus tulevaisuudessa myös kuviollisia poikasia.

- Kevään astutukset ovat onnistuneet ennätyksellisen huonosti (lue: eivät ole onnistuneet ollenkaan). Nyt olenkin pistänyt "kaikki peliin" ;). Tätä kirjoittaessani meillä on neljä pariskuntaa asumassa yhdessä, yksi totutuksessa ja yhden astutuksen hoidin tällä viikolla astutusmenetelmällä. Luulisi nyt, että jossain vaiheessa sentään nappaa ;).


Harrastamisesta kasvatuksen ulkopuolella

- Aloitin tänä keväänä Suomen gerbiiliyhdistyksen jäsenlehden Aavikkorummun päätoimittajana. Olin jo viime vuonna päättänyt, että haluan olla omalta osaltani kantamassa korttani kekoon SGY:n asioiden hoitamisessa. Pääsin toteuttamaan tavoitettani nyt sitten näin upealla tavalla.

- Tavoitteena on saada käytyä jossain vaiheessa PET-tuomarikurssi. Päätin ryhtyä orientoitumaan asiaan hakeutumalla sihteeriksi PET-gerbiileille näyttelyissä. Tämän aloitinkin jo Ylivieskassa olemalla sihteeri Kati Ojatalon tuomaroidessa PET-gerbiileitä :).


Ihanaa kesän odotusta kaikille! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti