lauantai 3. maaliskuuta 2018

Alkuvuoden ja aamun ajatuksia-Vuoden 2018 poikuesuunnitelmat näyttävät Jakarandan gerbolassa tältä:

Ch CV-17 Jakarandan Da Capo (burmese, uros) - Jakarandan Olivia (burmese, naaras). Astutus 22.2.2018.
Ch CV-17 Jakarandan Da Capo (burmese, uros) - Beautiful Stranger (burmese, naaras). Astutus 1.3.2018. 

Hui Kauhistus Valentino Mio (smoke, uros) - Jakarandan Nessebar (burmese, naaras)
Hui Kauhistus Valentino Mio (smoke, uros) - Jakarandan Olga (burmese, naaras)
Kynsiniekkasoturin Bootsi (burmese, uros) - Jakarandan Queen (smoke, naaras)
Kynsiniekkasoturin Bootsi (burmese, uros) - Jakarandan Quicksilver (smoke, naaras)

Tosin, kuten kaikki gerbiilikasvatukseen yhtään tutustuneet tietävät, niin alustavat suunnitelmat eivät tarkoita ollenkaan samaa kuin onnistuneet yhdistelmät ja poikueet. Kaikenlaista voi sattua, kuten että naaras ei tiinehdy useista astutuksista huolimatta tai poikaset kuolevat/häviävät pesästä muutaman vuorokauden iässä. Listaa mahdollisista ongelmista voisi jatkaa pitkälle. Eli siis, näillä poikuesuunnitelmilla mennään tällä hetkellä, mutta muutoksia voi sattua paljonkin.

- Muistelin tänään aamusta, kuinka aloitin vuonna 2015 gerbiilinäyttelyissä käynnin. Tuolloin menestystä ei juurikaan tullut, ja ROP-sijat serteineen tuntuivat todella kaukaisilta ja jopa utopistisilta sijoituksilta. Näihin muistoihin peilaten vuoden 2017 näyttelytulokset jaksavat kyllä edelleen ihmetyttää.

- Pohdiskelin myös aamusta sitä, kuinka suuri työ onkaan takana kasvattajilla, joilla on esittää näyttelyissä gerbiileitään ihan kasvattajaluokaksi asti. Mielestäni se, että on esittää oman kasvattajaluokan näyttelyssä on huikea saavutus. Vaikkei sieltä se kaikkein kirkkain sija aina irtoaisikaan, niin hattua nostan ihan kaikille kasvattajaluokkia esittäville siitä työmäärästä, joka on takana tähän pääsemiseksi ♥. Mitä pidempään tätä hommaa tekee, niin sen enemmän arvostan tavoitteellista ja laadukasta kasvatustyötä tekeviä virallisia kasvattajia. Ei ole mitään heikkohermoisten ja helposti periksiantavien hommaa :D.

- Meidän gerbolan gerbiilimäärä on tällä hetkellä 39 gerbiiliä. Lisäksi tätä kirjoittaessani on vielä yksi kolmen naaraan lauma, joka lähtee ensi viikolla tuttavalleni lemmikkikotiin.

- Täällä odotellaan jo kevään näyttelyitä, niihin pitäisi näillä näkymin aika hyvin päästä. Syksyn osalta puolestaan ei ole yhtään tietoa, että meneekö näyttelyviikonloput töissä vai käykö niin hyvä tuuri, että näyttelyihin pääsee. Nähtäväksi jää.


Ihanaa kevään odotusta kaikille ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti