torstai 30. marraskuuta 2017

Loppuvuoden kuulumisiaHuomenna ollaan jo joulukuussa, ja ajattelin kirjoitella hieman gerbolan loppuvuoden kuulumisia. Te ketkä seuraatte meidän Facebook-sivuja ja Instagrem-tiliä, niin olettekin jo ainakin osittain näistä kuulumisista kärryillä :).

Tässä kuussa päivän valon näki meidän gerbolan Q-poikue. Kuvakollaasissa vanhemmat ja poikasia.

Q-poikue
Hui Kauhistus Valentino Mio (smoke, uros) - Beautiful Stranger (burmese, naaras).

Q-poikueeseen syntyi huikeat 9 pienokaista, ja ainakin toistaiseksi vielä kaikki voivat oikein hyvin ♥. Poikaset ovat tätä kirjoittaessani 3½ viikon ikäisiä. Toivottavasti kasvu ja kehitys jatkuvat yhtä suotuisissa merkeissä.


Tämän vuoden loppuun / ensi vuoden alkuun on suunnitteilla seuraavia yhdistelmiä:

Ray of Light (burmese, uros) - Jakarandan Chelsea (black, naaras).  

Kynsiniekkasoturin Karviainen (burmese, uros) - Jakarandan Kirsikka (black, naaras).Viime lauantaina olin gerbsujen kanssa Oulussa näyttelyssä. Tämä olikin vuoden viimeinen näyttely. Tällaisiin tuloksiin on hienoa lopettaa tämän vuoden näyttelytaival. Tuomari Minttu Vettenterä.

Ch Jakarandan Da Capo (burmese): ROP2, SERT
Jakarandan Fendi (burmese): ROP3, MVA-SERT, PPN
Jakarandan Nizza (smoke): Paras Baby, KUMA
Jakarandan Mustapippuri (black): PYU

Lisäksi Liisa Mikkolan omistama Jakarandan Escada Joyful (siamese) sai SERT:n, ja saa tämän myötä Champion arvonimen :).


Huikea ja itseni täysin yllättänyt näyttelyvuosi takana! Nyt sitten jännäillään Vuoden voittaja -tuloksia :).


Mitä ensi vuonna? Koska rakastan tavoitteita, suunnittelua ja haaveilua, niin toki tuleviakin olen jo ehtinyt miettiä. Poikueiden ja näyttelyiden osalta toivon, että kaikki jatkuisi saman kaltaista rataa kuin tänä vuonnakin. Tosin todella vaikea kuvitella yhtä upeaa vuotta kuin tämä on ollut, mutta tällaista toivon ja parhaani yritän. Nähtäväksi jää mihin se ensi vuonna riittää. Näyttelyiden osalta oman haasteensa tulee tuomaan se, että kuinka niihin pääsen osallistumaan töiden osalta. Jos viikonloppu menee töissä, niin näyttely jää väliin.

Värikasvatuksessa burmese tulee jatkamaan päävärinä. Lisäksi kuvioissa nähdään todennäköisesti smokea ja blackia. Toiveena mahdollisimman paljon cb painotteista ja tummaa väriä, ja mahdollisimman vähän ylimääräisiä vaalentavia resessiivejä (kauhuja olisivat meidän gerbolassa esimerkiksi g, ef ja d :D). Haaveissa on lisäksi, että meille kotiutuisi ensi vuonna 1-2 kuviollista gerbua. Ihastuin ihan hirveästi erään näkemäni black piedin väriin, ja sain tästä kovan "tarpeen" saada meillekin lisämausteeksi muutama kuviollinen gerbu ♥.

Lisäksi toivon pääseväni ensi vuonna auttelemaan gerbiiliyhdistyksen toiminnassa ja myös PET-tuomarikurssi olisi jossain vaiheessa toiveena suorittaa. Jälkimmäinen erityisesti siksi, että kauas tulevaisuuteen liittyvänä haaveeni on päästä opiskelemaan jonain päivänä ihan viralliseksi tuomariksi (10 vuoden päästä?). Kuulostaa tällä hetkellä todella kaukaiselta ja utopistiseltakin tavoitteelta, mutta ainahan sitä voi haaveilla, se tuo sopivaa lisäpotkua harrastamiseen :D.

2 kommenttia: