lauantai 16. syyskuuta 2017

KuulumisiaKesällä pidettiin taukoa poikasteluista kokonaan, mutta syksyn saapuessa päivän valon on nähnyt jo neljä poikuetta. Ihme, että näin moni astutus onnistui. Tässä onnistuneet yhdistelmät (lisätietoja yläpalkin kohdasta Poikueet):

M-poikue 
Kynsiniekkasoturin Bootsi (burmese, uros) - Jakarandan Haave (dove cb, naaras).

N-poikue 
Kynsiniekkasoturin Kenkä (smoke, uros) - Jakarandan Gina (burmese, naaras).

O-poikue 
Kynsiniekkasoturin Bootsi (burmese, uros) - Jakarandan Gimmel (burmese, naaras).
 

P-poikue 
Kynsiniekkasoturin Kenkä (smoke, uros) - Jakarandan Fendi (burmese, naaras).


Poikueiden isät ovat veljeksiä (syntyneet 28.9.2015). Bootsi asuu meillä kotona ja Kenkä (kutsumanimi Dumle) oli meillä loppukesästä astutuslainassa/kesähoidossa laumansa kanssa (omistaja Soile Piesanen). Iloitsin eilen, kun huomasin Kynsiniekkasoturin gerbiilikasvatuksen Facebook-sivulta, että näiden urosten isä voi edelleen hyvin ja täyttää pian 4 vuotta. Poikueiden emät ovat omia kasvattejani ♥. Hieno tunne, että omia kasvattejani alkaa olla useammassa sukupolvessa.

Sain Instagramissa kyselyä, että kuinka monta gerbiiliä minulla nyt on, ja vastaus on 32 kpl + poikaset. Syksyn aikaan osa poikasista sekä muutamia aikuisia gerbiileitä on lähdössä uusiin koteihin. Pyrin pitämään gerbiilimäärän jatkossakin 30-40 välillä. Tämä määrä tuntuu itselleni sopivalta sekä tilojen että hoidon kannalta.

Näyttelykärpänen on tänä vuonna puraissut aiempaa kovemmin ;). Onhan se ihan erilaista osallistua näyttelyihin, kun on omia kasvatteja joita niihin viedä ja saa myös jo oman kasvattajaluokan kasaan. Kun aloitin kasvattamisen, niin haaveitani olivat muun muassa oma kasvattajanimi ja kasvattajaluokan kasaan saaminen. Toki sanomattakin on selvää, että gerbiileiden pitämiseen ja kasvattamiseen liittyy hurjan paljon muitakin elementtejä kuin nämä, mutta kyllä nämä liittyivät jo alkumetrien haaveisiini.

Loppuvuoden osalta ainakin Klaukkalan näyttely jää väliin, koska olen harmikseni silloin töissä. Marraskuun näyttelyyn Liminkaan on toiveissa päästä osallistumaan!

Kasvatukseni on keskittymässä nyt pääasiassa burmese-väriin, ja olenkin miettinyt pitäisikö black-väri poistaa kokonaan virallisista kasvatusväreistäni. Joitakin blackejä kotoa kyllä löytyy, mutta nämä ovat cb blackejä, joten lähinnä tarkoitukseni on käyttää niitä burmese-kasvatuksen apuväreinä.

Laittelen kuvia ja pieniä kuulumisia nykyään pääasiassa Facebook-sivulle (Jakarandan gerbiilit) ja Instagramiin (jakarandan_gerbiilit). Jos siis haluat seurailla touhujamme, niin kannattaa liittyä seuraajaksi jompaan kumpaan, tai miksikäs ei vaikka kumpaankin.

Aurinkoista ja iloista syksyn jatkoa kaikille!!
JAKARANDAN gerbiilit

4 kommenttia: